OnePlus 8 Pro
De OnePlus 8 en de OnePlus 8 Pro zijn officieel aangekondigd als opvolgers van de OnePlus 7T en de OnePlus 7T Pro. De OnePlus 8 is bestemd voor de dagelijkse gebruiker en de Pro-versie moet de veeleisende gebruiker weten te strikken. OnePlus wil hiermee twee groepen bedienen, een groep die gaat voor de beste prijs-kwaliteitverhouding en een groep die het beste van het beste wil, ongeacht de prijs.
- OnePlus 8 Onyx Black of Glacial Green (8 GB + 128 GB) - 699 euro
- OnePlus 8 Interstellar Glow of Glacial Green (12 GB + 256 GB) - 799 euro
- OnePlus 8 Pro Onyx Black (8 GB + 128 GB) - 899 euro
- OnePlus 8 Pro Ultramarine Blue of Glacial Green (12 GB + 256 GB) - 999 euro
Ik heb de OnePlus 8 Pro in de kleur Ultramarine Blue (12 GB + 256 GB) een aantal dagen mogen testen en hier vind je review van dit vlaggenschip.
Specificaties OnePlus 8 Pro
Afmetingen: 165,3 X 74,35 X 8,5 mm
Scherm: 6,78 inch QHD+ (3168 x 1440) AMOLED, 513 ppi
Processor: Qualcomm Snapdragon 865
RAM: 12 GB werkgeheugen
Opslag: 256 GB intern
Selfiecamera: 16 MP met f/2.45
Hoofdcamera: 48 hoofdcamera MP f/1.78 met optische beeldstabilisatie, 8 MP telecamera met f/2.4 en OIS, 48 MP groothoeklens met f/2.2, 5 MP kleurenfiltercamera met f/2.4
Accu: 4.510 mAh
Softwareversie: OxygenOS 10.5 gebaseerd op Android 10
Extra: Snelladen (Warp Charge 30T), draadloos laden (Warp Charge 30 Wireless), UFS 3.0, vingerafdrukscanner in het scherm, dual-sim, IP68-certificaat, 5G
Eerste indrukken-video
Behuizing en design
OnePlus heeft de OnePlus 8-serie ontworpen in samenspraak met feedback van de OnePlus-community. De OnePlus 8 is compact en lichtgewicht en de OnePlus 8 Pro is voorzien van een nieuwe generatie matglas met een hoger haze-niveau. De telefoon is aan beide kanten voorzien van Corning Gorilla Glass 5, wat minder hoogwaardig is dan bij de meeste concurrenten, die kiezen voor Gorilla Glass 6. Dit geeft de smartphone een gladdere en fijnere textuur. Daarnaast is deze telefoon momenteel één van de grootste en zwaarste (199 gram) toestellen op de markt. Je kan de grootte vergelijken met de Samsung Galaxy S20 Ultra. De telefoon met één hand bedienen, kun je dus vergeten.
De Ultramarine Blue-uitvoering van de OnePlus 8 Pro die ik heb mogen testen, ziet er opvallend uit. Veel meer dan de Haze Blue en Nebula Blue-uitvoeringen van de OnePlus 7T Pro en de OnePlus 7 Pro. Wil je opvallen in de massa, dan is deze kleur blauw perfect voor jou. Anders is er nog de Glacial Green-uitvoering of een Onyx Black-variant. Deze zwarte uitvoering kost 100 euro minder omdat deze 4 GB minder werkgeheugen heeft.
De achterzijde is wel een vingerafdrukkenmagneet en trekt tevens vettige vlekken aan. Dat is niet erg als je ze snel met je mouw kunt weg boenen maar die vlieger gaat niet op. Gelukkig kwam ik na een aantal dagen erachter dat je met een paar keer ademen op de achterzijde en flink boenen, de vlekken wel weg krijgt.
Aan de achterzijde is tevens de cameramodule te vinden en deze steekt behoorlijk uit. Leg je de telefoon plat op tafel, dan wiebelt deze niet omdat de module in het midden geplaatst is, maar ik ben wel bang voor beschadigingen. Het gebruik van een hoesje lost beide 'problemen' op.
Aan de linkerzijde zijn de volumeknoppen te vinden en rechts de alert slider en de powerknop. De alert slider laat je snel tussen verschillende geluidsprofielen (geluid, trillen of stil) wisselen en dat is erg praktisch. Onderaan vind je de usb c-ingang, de simkaarttray en de speaker. Boven aan de voorzijde zit de tweede speaker. Een micro-sd-slot om het opslaggeheugen te vergroten, is er niet en dat geldt ook voor de 3.5 mm koptelefoonaansluiting.
De OnePlus 8 Pro is het eerste OnePlus-toestel dat een IP68-certificering voor de stof- en waterbestendigheid krijgt. Daar was OnePlus nooit voorstander van omdat dit certificaat een aantal tientjes per telefoon kost, maar omdat de community een dergelijk certificaat graag op een OnePlus-toestel wilde ging OnePlus overstag. Althans, voor de Pro-versie want de OnePlus 8 kreeg dit certificaat niet. De OnePlus 8 Pro kan dus tegen wat water maar ermee zwemmen is niet mogelijk.
In de doos
Naast de OnePlus 8 Pro vind je in de verpakking een Warp Charge 30 Power Adapter, de Warp Type-C kabel, een snelstartgids, een Welkomstbericht, Veiligheidsinformatie en garantiekaart, een LOGO-sticker, een case en een SIM-lade-uitwerper. Er zitten geen usb-c-oortjes in de doos, mocht je daarnaar op zoek zijn. De OnePlus Bullets Wireless Z (49,95 euro) of andere oortjes dien je los aan te schaffen.
Scherm, prestaties en accuduur
Scherm en weergave
De OnePlus 8 Pro heeft een 6,78 inch Fluid Display-paneel met een QHD+ resolutie en een verversingssnelheid van 120 Hz. OnePlus verhoogde de maximale helderheid van 1000 naar 1300 nits en het scherm is voorzien van HDR 10 en HDR 10+. Het scherm vertoont een kleine buiging aan de zijkanten.
Hiermee zijn de eigenschappen van het scherm ten opzichte van de OnePlus 7T Pro een stuk omhoog geschroefd en dat merk je meteen. De kleurweergave van het Samsung-scherm is prachtig en zwart is ook echt zwart. De QHD-resolutie zorgt voor een kraakhelder beeld en ook de kijkhoeken van het scherm zijn uitstekend. Helaas kom ik hier en daar wel hapering tegen tijdens het navigeren en dat is vrij hinderlijk. Als je het scherm van de telefoon even aan- en uitzet, kun je direct door maar ik hoop dat OnePlus hiervoor snel een update uitbrengt.
120 Hz
De meeste telefoons hebben een verversingssnelheid van 60 Hz. Dat wil dus zeggen dat het scherm zichzelf zestig keer per seconde ververst. De OnePlus 8 Pro verdubbelt deze snelheid naar honderdtwintig keer per seconde. Je levert hiermee wel in op het stroomverbruik maar daar krijg je soepelere beelden voor terug. Dat merk je vooral bij het wisselen tussen apps en menu', bij het lezen van tekst en tijdens het gamen. De beelden zijn niet alleen soepeler, het voelt allemaal net wat sneller aan. Ga je van een 60 Hz-telefoon naar de OnePlus 8 Pro? Dan zul je het verschil meteen opmerken. Met de OnePlus 8 ga je hier een stapje terug. Deze telefoon heeft een 90 Hz verversingssnelheid.
OnePlus koos ten opzichte van de voorgangers niet meer voor een uitschuifbare selfiecamera zodat het gehele schermoppervlak vrij bleef van onderbrekingen. Dit keer is de selfiecamera op de OnePlus 8 Pro verstopt in een klein gaatje in de linker bovenhoek. Alhoewel ik daar vanwege de vele geteste Samsung-telefoons gewend aan ben, zijn veel OnePlus-fans hier niet tevreden over. Het scherm wordt hiermee namelijk onderbroken en dat zie je ook aan de klok en de notificaties die een stuk naar rechts opschuiven.
Prestaties
De OnePlus 8 en 8 Pro worden aangedreven door de Snapdragon 865-chip, met de X55 5G-modem. Hierdoor zijn de telefoons klaar voor het aankomende 5G-netwerk en tevens voor de wifi 6-standaard. Je hebt aan 5G-ondersteuning momenteel nog niet veel, omdat het 5G-netwerk nog niet beschikbaar is, al wordt er wel volop mee getest. Zodra het nieuwe netwerk deze zomer uitgerold wordt, zit je met de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro wel meteen goed.
De OnePlus 8 Pro is verder voorzien van 8 GB of 12 GB LPDDR5 RAM voor maximaal dertig procent sneller geheugen en twintig procent efficiënter energieverbruik. Tot nu toe is de OnePlus 8 Pro het snelste toestel dat ik tot nu toe gebruikt heb en de onderstaande resultaten bevestigen dit. Uiteraard ligt dit niet alleen aan de krachtige processor, ook het snelle (werk)geheugen, het vloeiende 120 Hz-scherm en de bijna standaard Android-software dragen hier hun steentje aan bij.
Voor het opslaan van foto's en video's heb je 256 GB opslag tot je beschikking. Zoals gezegd, is dit geheugen niet uitbreidbaar omdat er geen micro-sd-slot is. Je moet het dus met de 256 GB doen. De Onyx Black-versie van de OnePlus 8 Pro heeft met zijn 128 GB nog minder opslag. Voor mij is het meer dan voldoende omdat ik veel in de cloud werk.
Accuduur
De OnePlus 8 Pro is niet alleen het eerste OnePlus-toestel met een IP68-certificaat maar ook het eerste OnePlus-toestel dat draadloos geladen kan worden. OnePlus gebruikt hier het nieuwe Warp Charge 30 Wireless voor. OnePlus stelt dat je de 4.510 mAh-batterij hiermee tot vijftig procent oplaadt in slechts een half uur. Ik kon de telefoon voor 54% opladen in 34 minuten en hiermee maakt OnePlus zijn belofte waar, de telefoon is razendsnel opgeladen.
De OnePlus Warp Charge 30 Wireless Charger met ingebouwde ventilator kun je apart aanschaffen voor 69,95 euro en geeft je meteen toegang tot de Ambient-modus van de Google Assistent. In de instellingen is er tevens een 'Bedtijdmodus' te vinden die zorgt voor geluidsreductie als de telefoon op het oplaadstation ligt. Dat is handig als je je de telefoon naast je bed oplaadt. Deze modus laadt de telefoon wel langzamer op en de ventilator wordt tevens uitgeschakeld.
De kabel en stekker zitten overigens vast aan de draadloze lader. Dat betekent dat je een geheel nieuwe lader moet aanschaffen als de kabel defect is.
Het draadloze oplaadstation van OnePlus
Je kan de telefoon natuurlijk ook bekabeld opladen. Hiervoor gebruik je Warp Charge 30T, de bedrade snellaadtechniek van OnePlus. Deze laadt de batterij op tot vijftig procent in slechts 23 minuten.
De 4.510 mAh-batterij in de OnePlus 8 Pro is een stuk groter dan die van de 4.085 mAh-accu van zijn voorganger en dat mag ook wel, want het 120 Hz-scherm vergt veel je accu. Ik heb de telefoon geruime tijd gebruikt met Full HD-resolutie en 120 Hz-ververssnelheid. Daarna schakelde ik over naar de QHD-resolutie. Op de Full HD-resolutie kon ik met een schermtijd van gemiddeld vijf uur de telefoon's avonds meteen weer aan de lader hangen. Met een schermtijd tussen de drie en vier uur bleef er aan het einde van de dag nog zo'n dertig à veertig procent aan stroom over. De QHD-resolutie snoept daar nog zo'n tien procent vanaf.
Volgens AccuBattery kan de OnePlus 8 Pro 19 uur en 32 minuten verder met een oplaadbeurt (gecombineerd), 7 uur en 57 minuten met het scherm aan (actief) en 38 uur en 43 minuten met het scherm uit (stand-by). Met deze resultaten kun je prima thuiskomen maar een echte topper op accugebied is de OnePlus 8 Pro niet.
Schermontgrendeling
De vingerafdrukscanner op de OnePlus 8 Pro zit in de scherm verwerkt en deze scanner is net als bij de voorganger ontzettend snel en ontzettend accuraat. Met deze vingerafdrukscanner zit OnePlus bij de top, meer kan ik er niet over zeggen. Het leuke van de software op de telefoon is dat je de animatie van de ontgrendeling via deze scanner kunt aanpassen.
Gezichtsontgrendeling is ook aanwezig maar het gebruik hiervan raad ik af omdat geavanceerde sensoren op het toestel ontbreken.
Geluid
De OnePlus 8 Pro heeft dual stereoluidsprekers die beschikken over ondersteuning voor ruisonderdrukking, Audio 3D en Audio Zoom. De laatste twee opties bespreek ik onder het kopje video.
Daarnaast beschikt de smartphone over Dolby Atmos, voor een verbeterd geluid via de dual-stereo-speakers. De nieuwe haptic vibration engine voegt bovendien een extra laag toe aan de gebruikerservaring. Zoals gewoonlijk zijn de prestaties van deze telefoon maar ook de trilmotor van zeer goede kwaliteit, zoals dat ook het geval bij de voorgangers was.
Het geluid op dit apparaat gaat erg hard, vervormt op deze volumes niet of nauwelijks en is zuiver en gebalanceerd. Wat mij betreft produceert de telefoon prima geluid. Dankzij de Dolby Atmos-instellingen kun je de geluidsbeleving aan je wensen aanpassen, zowel voor de telefoon als de koptelefoon.
Er zit zoals gezegd geen 3,5 mm audiojack op de OnePlus 8 Pro en er wordt geen 3,5 mm naar usb-c adapter meegeleverd. Ook de usb-c-oortjes ontbreken.
Camera
De OnePlus 8 Pro heeft in totaal vier lenzen: een 48 MP hoofdcamera die gebruik maakt van de nieuwe Sony IMX689, een 8 MP telecamera, een 48 MP groothoeklens en een 5 MP kleurencamera. De 48 MP groothoeklens heeft een beeldhoek van 120 graden. Aan de voorzijde zit een 16 MP camera. De macro-modus en nachtmodus zijn ook weer van de partij.
Nu stond OnePlus niet bekend om zijn uitstekende camera's zoals we gewend zijn van de Huawei P-telefoons en de Samsung S-serie en dat was ook nooit een heel groot probleem om dat de telefoons voor de adviesprijs op dat gebied voldoende presteerden. Met de komst van de OnePlus 8 Pro staan de zaken er anders voor. Nu deze telefoon zich met zijn adviesprijs schaart in de hogere regionen mag je ook van de camera-set-up veel meer verwachten dan voorheen.
De 48 MP Sony IMX689-sensor is de eerste verbeteringen die OnePlus door heeft gevoerd om de kwaliteit van de camera's omhoog te schroeven. Deze sensor kennen we onder andere van de OPPO Find X2 Pro (1199 euro). Bij de OnePlus 7T Pro wordt de veelgebruikte Sony IMX586-sensor als hoofdcamera ingezet. De OnePlus 8 Pro moet met de nieuwe sensor dus betere foto's schieten bij verschillende lichtomstandigheden. De 8 Pro heeft overigens ook een Sony IMX586-sensor. Deze wordt voor de groothoeklens ingezet. Ook hier is er een verbetering doorgevoerd want de 16 MP sensor is opgewaardeerd naar een 48 MP sensor.
De telecamera is ook weer van de partij en kan beelden drie keer dichterbij halen zonder dat er veel kwaliteitsverlies optreedt. De resolutie van deze camera is gelijk gebleven.
- 48 hoofdcamera MP f/1.78 met optische en elektronische beeldstabilisatie
- 8 MP telecamera met f/2.4 met optische beeldstabilisatie / 3x hybride en 30x digitale zoom
- 48 MP groothoeklens met f/2.2 en een beeldhoek van 120 graden
- 5 MP kleurenfilterlens met f/2.4
Nieuw is de kleurencamera die ik in de smartphonewereld nog niet ben tegengekomen. OnePlus haalde voor deze camera zijn inspiratie bij monochrome kleurtonen die professionele fotografen gebruiken om hun foto's en video's meer impact te geven. Je kan deze lens dus zien als een verzameling speciale kleurenfilters die je afzonderlijk ook voor digitale camera's kunt aanschaffen. Je ziet tegenwoordig dat meer fabrikanten focussen op videografie met behulp van filters om zo een bepaalde sfeer aan te brengen aan video's. OnePlus probeert dit met de vierde lens.
Tot zover de theorie want het belangrijkste is natuurlijk hoe deze camera's in werkelijkheid presteren.
Hoofdcamera
Hieronder vind je een serie foto's gemaakt bij daglicht en die zien er over het algemeen erg goed uit. Ze zijn detailrijk en realistischer dan de voorganger waar de kleuren soms te verzadigd overkwamen. Ook het hoger dynamisch bereik is prima.
Foto's gemaakt bij daglicht
Overige foto's
Met de nachtmodus schiet je scherpe plaatjes in donkere omstandigheden. De kleuren worden hierbij wel minder realistisch weergegeven. De concurrentie presteert op dit gebied beter.
Links: met nachtmodus Rechts: zonder nachtmodus, met flitser
Over de portretfoto's ben ik minder tevreden. Het scherptediepte-effect is minimaal en ten opzichte van standaard foto's zien de kleuren er verzadigder uit.
Portretfoto's
Links: portretfoto Rechts: gewone foto
Groothoeklens en telelens
Op de onderstaande serie foto's zie je hoe de groothoeklens en de telelens op de OnePlus 8 Pro presteren. De groothoeklens levert prima plaatjes af. Ze zijn scherp en bevatten veel detail en vertonen weinig vervorming aan de randen.
De telelens heeft maximaal 3x hybride zoom waarbij een combinatie van optische zoom en digitale zoom wordt gebruikt om goede beelden af te leveren. Helaas kiest OnePlus hier niet voor maximaal 5x hybride zoom of zelfs optische zoom en dat is jammer. Ten opzichte van de OnePlus 7T Pro zie ik voor deze lens geen grote vooruitgang en dat zie je meteen terug in de kwaliteit van de 3x ingezoomde foto's.
groothoeklens (0.6x) - normale camera (1x) - zoomcamera (3x)
Kleurencamera
Ik vind de mogelijkheden van de kleurenlens nogal beperkt want er is keuze tussen een beperkt aantal filters die er daarnaast ook nog eens deels onwerkelijk uitzien. Maar goed, de OnePlus-community wilde deze lens graag op een OnePlus-telefoon zien, aldus OnePlus. Liever had ik een lens gezien die het scherptediepte-effect van foto's verbeterde, een Time-of-Flight-sensor dus. Voor de fans, je kan deze kleurencamera zowel bij foto's (ook selfies) als bij video's inzetten.
Selfiecamera
De selfiecamer levert prima plaatjes af en de kleurenlens kan hier ook ingezet worden voor extra effecten. Een protretselfie maken is helaas niet mogelijk.
Video
De OnePlus 8 Pro kan filmen in een 4K-kwaliteit aan 30 of 60 frames per seconde, maar er zijn nog meer opties zoals je in de screenshot kan zien. Vooral de CINE-video’s vallen hier op. Deze video's worden opgenomen met een 21:9-beeldverhouding die je ook in bioscopen tegenkomt. Verder kun je nog slow-motion video’s maken met een framerate van 480fps (720p) of 240fps (1080p).
Met de functies Audio 3D/Audio Zoom kun je tijdens het opnemen van een video op een bepaald onderwerp inzoomen. Het geluid van dat onderwerp wordt vervolgens versterkt, wat lijkt op de 'Zoom-in Mic'-functie op de Samsung Galaxy S20.
Hieronder vind je twee voorbeeldvideo's met 30 en 60 frames per seconde die gemaakt zijn met de OnePlus 8 Pro. De kwaliteit van de video is prima al kan de beeldstabilisatie iets beter.
Camerafuncties
De camera-app op de OnePlus 8 Pro bevat voldoende mogelijkheden om creatief bezig te gaan met smartphonefotografie: timelapse, panorama, slowmotion, video en foto, portret, nachtscène en een pro-modus. Bij foto's kun je de supermacrostand selecteren om macrofoto's te maken en de selfiecamera bevat een beautymodus. Sommige concurrerende telefoons hebben meer foto- en videomodi tot hun beschikking maar dat hoeft niet altijd beter te zijn.
Software
De OnePlus 8 Pro draait uiteraard op OxygenOS gebaseerd Android 10 en zoals altijd draait deze software ontzettend soepel, bevat het geen overbodige apps en wordt het op regelmatige basis bijgewerkt. Je kan ook voor de bèta's gaan waarbij je nieuwe functies alvast kunt testen.
OxygenOS voelt aan als standaard Android met wat extra handige mogelijkheden, zoals Pocket mode, RAM Boost Parallelle Apps, OnePlus Laboratorium en Appvegrendeling. Er zijn ook uitgebreide thema's die je op detail naar wens kunt aanpassen en de speciale gamemodus zorgt ervoor dat je onder andere ongestoord kunt gamen op de OnePlus 8 Pro. Daarnaast heeft OnePlus zijn Shelf ingewisseld voor Google Discover. Wat overigens opvalt is de hoeveelheid meldingen die binnenkomen als je de telefoon ontgrendelt. OnePlus apps sluit dus automatisch apps af als deze in de achtergrond (blijven) draaien. Dit kun je handmatig per app aanpassen. Dat is een karwei maar wel de moeite waard.
Voorgeïnstalleerde apps
Er zijn maar een paar voorgeïnstalleerde apps op dit OnePlus-toestel te vinden. Zo is er de Community-app, OnePlus Switch (waarmee je bestanden van je oude telefoon op een nieuwe kunt overzetten), een file manager, Game Space, een galerij-app en een weer-app. Een eigen agenda-app of e-mail-app levert de fabrikant gelukkig niet mee. Zo kun je zelf beslissen welke app je daarvoor wilt gebruiken zonder dat je met duplicaten zit. Netflix wordt ook meegeleverd. Deze app kun je niet verwijderen, maar wel uitschakelen.
Updatebeleid
OnePlus-klanten kunnen al jaren rekenen op twee jaar lang Android-updates en drie jaar lang beveiligingsupdates. Daarmee bevindt de fabrikant zich in de top en dat is een mooie prestatie.
Elke fabrikant gaat zo op zijn eigen manier om wat updates voor zijn telefoons betreft. In dit artikel hebben we een handige samenvatting gemaakt van het updatebeleid van verschillende smartphone-fabrikanten.
Conclusie
De OnePlus 8 Pro presteert op bijna alle vlakken beter dan zijn voorganger. De camera's zijn een stuk verbeterd, op het gebied van prestaties is de telefoon weer een stuk sneller geworden, het scherm ziet er weer uitstekend uit en daarnaast krijgt dit topmodel een IP68-certificaat en ondersteuning voor draadloos laden. Het is OnePlus dus gelukt om de 8-serie op details en op grotere vlakken te verbeteren en daarmee streeft de serie de OnePlus 7T-serie voorbij en levert het bedrijf zijn beste en meest complete telefoon ooit af.
Aan deze verfijning hangt wel een prijskaartje want de telefoons zijn we een stuk duurder geworden en scharen zich nu in het rijtje telefoons dat richting de 1000 euro gaat. De OnePlus 7T Pro (8 GB + 256 GB) kreeg een adviesprijs van 759 euro en voor de OnePlus 8 Pro betaal je 899 euro of 999 euro. De OnePlus 7T kreeg dezelfde adviesprijs als zijn voorganger, namelijk 599 euro. De OnePlus 8 kost 699 euro of 799 euro.
De extra mogelijkheden en de duurdere Snapdragon 865-processor maken dat de OnePlus 8 Pro vrijwel even duur is als Samsung Galaxy S20 Plus, Huawei P40 Pro en de OPPO Find X2 Pro. Op cameragebied kan de OnePlus 8 Pro zich helaas nog niet met deze giganten meten maar voor de rest is dit vlaggenschip wel degelijk een hele stevige concurrent. De OnePlus 8 Pro is ongetwijfeld één van de snelst presterende van dit moment, qua prestaties en qua opladen. De OnePlus 8 Pro beschikt over uitstekende software, vooral als je van standaard Android houdt, en krijgt drie jaar lang updates. De OnePlus 8 Pro heeft een uitstekend scherm met scherpe en vloeiende 120 Hz-beelden en is klaar voor de 5G-toekomst.
Al met al is de OnePlus 8 Pro één van de beste telefoons van dit moment. Is de aanschafprijs toch iets te hoog voor jou? Dan kun je de OnePlus 8 overwegen. Alle verschillen tussenbeide vind je hier.
Alternatieven
Ben je op zoek naar een alternatief voor de OnePlus 8 Pro? Kijk dan eens naar de Samsung Galaxy S20 Plus (vanaf 1014 euro), de OPPO Find X2 Pro (1199 euro), de Sony Xperia 1 II (1199 euro), de Xiaomi Mi 10 Pro (vanaf 999 euro), de Huawei P40 Pro (vanaf 999 euro) of de Huawei Mate 30 Pro (1099 euro).
Meer weten?
Wil je meer over de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro weten? Check dan zeker ook onderstaande artikelen.
- Alles over de OnePlus 8 (Pro)
- Eerste indrukken van de OnePlus 8 Pro
- Verschillen tussen de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro
- Verschillen tussen de OnePlus 8 en OnePlus 7T
- Waarom de OnePlus 8 prima is geprijsd
Positieve punten
+ Prachtig scherm
+ Uitstekende prestaties
+ Zeer snel (draadloos) opladen
Negatieve punten
- Cameraprestaties behoren nog niet tot de top
- Interessante prijs-kwaliteitverhouding is verleden tijd
OnePlus 8 kopen
De OnePlus 8 is verkrijgbaar bij OnePlus, Belsimpel, Coolblue en T-Mobile in drie kleuren en twee geheugenuitvoeringen. De OnePlus 8 in de kleur Interstellar Glow is pas vanaf 4 mei beschikbaar
- OnePlus 8 Onyx Black of Glacial Green (8 GB + 128 GB) - 699 euro
- OnePlus 8 Interstellar Glow of Glacial Green (12 GB + 256 GB) - 799 euro
Hier vind je nog meer prijzen in combinatie met een abonnement.
[tds=7333]
OnePlus 8 Pro kopen
De OnePlus 8 Pro is nu verkrijgbaar bij OnePlus, Belsimpel, Coolblue en T-Mobile en koop je in drie kleuren en twee geheugenuitvoeringen. De OnePlus Warp Charge 30 Wireless Charger kost 69,95 euro.
- OnePlus 8 Pro Onyx Black (8 GB + 256 GB) - 899 euro
- OnePlus 8 Pro Ultramarine Blue of Glacial Green (12 GB + 256 GB) - 999 euro
Hier vind je nog meer prijzen in combinatie met een abonnement.
[tds=7353]