Deze smarthome-apps mogen niet ontbreken op je telefoon

Deze smarthome-apps mogen niet ontbreken op je telefoon

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Ligt de smarthome-apparatuur voor je huis je aan te staren en ga je bijna van start met de installatie, vergeet dan niet om te controleren of je alle benodigde apps hebt geïnstalleerd. Daaronder vallen natuurlijk de apps behorende aan het product, maar ook apps als IFTTT. Androidworld geeft je een overzicht van alle apps die je zeker wil downloaden.

Apps voor je slimme huis

Vrijwel elk stukje hardware in een slim huis, komt met zijn eigen app voor Android. Vaak hoef je de app gelukkig alleen te gebruiken voor de installatie en kun je daarna eventuele instellingen via een andere dienst aanpassen. In dit artikel leggen wij dan ook niet de focus op apps voor bijvoorbeeld Hue, maar kom je juist te weten welke apps je daarbuiten zou moeten installeren om je huis nog slimmer te maken. Neem bijvoorbeeld HomeHabit - een dashboard waarmee je allerlei apparaten koppelt tot een bedieningspaneel voor je slimme huis.

1. Google Home: bedien je slimme huis

Wil je slimme apparaten in huis te bedienen met de Google Assistent, dan is het aan te raden om de Google Home-app te downloaden. Na het koppelen van slimme apparatuur en hubs kun je namelijk direct de apparatuur bedienen via de Home-app of de Assistent. Die koppeling maakt apps van een fabrikant als Hue of bijvoorbeeld Xiaomi zo goed als overbodig. Voor specifieke instellingen blijven apps van de fabrikant vaak nog wel een vereiste, waaronder het koppelen van apparaten aan Hue-bridges of het ecosysteem van de fabrikant.

Naast het gemak van de Home-app voor het bedienen van je slimme apparatuur in één app, is Home afhankelijk van je gebruiksdoelen ook vooral de verbindende factor in huis. Zo kun je alle apparaten in een ruimte (aan elkaar) koppelen en tegelijkertijd in- of uitschakelen. Heb je lampen aangeschaft van verschillende fabrikanten, dan zorgt het Google Home-platform ervoor dat de lampen eigenlijk net zo goed samenwerken alsof ze van dezelfde fabrikant zijn. Daarnaast kan je in de Home-app de routines creëren waar we regelmatig over berichten op Androidworld.

Deze smarthome-apps mogen niet ontbreken op je telefoon

Zo'n routine kan zijn dat je wil dat na je vertrek vanuit huis, de aanwezige apparatuur in je slimme huis wordt uitgeschakeld, met uitzondering van de beveiliging – van het beveiligingssysteem wil je juist dat hij wordt ingeschakeld na vertrek. Een IFTTT-concurrent (If This, Then That) is Home niet, maar voor de startende smarthome-consument is Home een prima vertrekpunt.

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app k ..

2. IFTTT: stel slimme routines op

Naast Google Home, mag IFTTT niet ontbreken van je telefoon. Met het deels betaalde platform kun je acties instellen die standaard moeten gebeuren op je apparatuur. IFTTT vult vaak tekortkomingen aan van de apps van fabrikanten. Daarvoor werk je bij IFTTT met zogenoemde Applets. Een van mijn favoriete Applets is de actie: als de zon op komt, schakel je x en x aan. Soms bieden apps van slimme apparatuur wel zo'n functie om acties uit te voeren bij zonsopgang, maar zijn de tijden die in de app zijn vastgelegd een vast gegeven voor een geheel jaar of voor de zomer- en wintertijd, terwijl je elke dag – hoewel het verschil vaak klein is – eigenlijk andere tijden daarvoor moet invoeren.

Een Applet op IFTTT kan dit voor je regelen, zodat je lampen, koffiemachine of airco dagelijks op het juiste moment wordt ingeschakeld. Afhankelijk van de fabrikant van je apparatuur is er mogelijk een brede selectie aan Applets die je zonder nabewerking kan inschakelen. Daarnaast kan je dus ook zelf Applets bewerken of aanmaken. Zo zou je het inschakelen van een lamp kunnen koppelen aan acties voor de Google Assistent. Hoewel mogelijkheden van Applets in IFTTT niet oneindig zijn, is de keuze wel ontzettend breed.

Deze smarthome-apps mogen niet ontbreken op je telefoon

IFTTT heeft tegenwoordig wel een beperking opgelegd voor het aantal Applets dat je kan aanmaken. Elk account kan maximaal drie Applets ontwikkelen. Er is geen limiet voor het aanzetten van bestaande Applets via IFTTT. Wil je een ongelimiteerd aantal Applets aanmaken, dan biedt IFTTT daarvoor een abonnement aan van 6 euro per maand. Voor die prijs biedt IFTTT daarnaast een snellere reactietijd van Applets, waardoor het uitvoeren van de Applets-actie sneller verloopt.

IFTTT

IFTTT

IFTTT (If This Then That) laat je allerlei taken automatiseren door allerlei apps, apparaten en diensten met elkaar te koppelen. Zo kan je aut ..

3. HomeHabit: je laatste smarthome-dashboard

Wil je niet constant je telefoon erbij moeten pakken of spraakassistent naar keuze moeten activeren om slimme apparatuur in huis te bedienen? Je kan er dan voor kiezen om een Nest Hub te kopen. De Nest Hub laat je namelijk via het scherm – dat altijd aanstaat – slimme apparatuur te bedienen. Toch is zo'n scherm als de Nest Hub niet optimaal. Om apparatuur te bedienen moet je een paar keer het scherm aantikken en als je in een duistere woonkamer staat of een zak boodschappen bij je hebt, is dat simpelweg niet optimaal.

Gelukkig is de Nest Hub qua functionaliteit niet de enige in zijn soort. Verschillende dashboards zijn de afgelopen jaren uit de grond verrezen en één daarvan is HomeHabit. In tegenstelling tot de Nest Hub, moet je voor HomeHabit wel de nodige IT-kennis hebben. Aanpassingsmogelijkheden voor dit smarthome-dashboard zijn zo goed als oneindig, mits je kennis hebt van talen zoals JSON. Verder is het belangrijk om te weten dat HomeHabit eigenlijk een doorgeefluik is van platformen. Wil je het dashboard gebruiken, dan moet je dus bijvoorbeeld ook gebruikmaken van Home Assistent of een ander platform, als Domoticz (nog in bèta).

Deze smarthome-apps mogen niet ontbreken op je telefoon

Heb je het dashboard eenmaal ingesteld, dan vind je op het thuisscherm een lijst met aangesloten apparaten. Afhankelijk van de aangesloten apparaten krijg je ook direct de status ervan te zien. Als je een slimme thermostaat hebt, kun je bijvoorbeeld zien wat de ingestelde temperatuur is en met beveiligingscamera's in huis bekijk je vanaf het dashboard direct de live camerafeed.

De bedoeling van HomeHabit is in principe dat het op een tablet of ander scherm draait dat je op de muur bevestigt. Zo heb je altijd een overzicht van de slimme apparatuur in huis. Of de moeite het in jouw geval waard is, hangt af van hoeveel apparatuur je in huis hebt hangen (of staan). Heb je enkel wat slimme in huis, dan ben je mogelijk beter af door ze te blijven bedienen vanuit de Home-app of door een slimme schakelaar (of bewegingssensor) aan te schaffen. Dat heeft ook te maken met de kosten van HomeHabit. De app is namelijk niet gratis – voor elk aangesloten apparaat geldt dat je een in-app aankoop moet doen om het dashboard te kunnen gebruiken; per apparaat kost dit 20 euro.

4. Homey: al je slimme apparatuur verbonden

Eerder spraken we over Google Home als het middelpunt van smarthome-apparatuur. Homey doet daar nog een schepje bovenop door smarthome-apparatuur van verschillende ecosystemen direct aan zich te laten verbinden. In tegenstelling tot de werkwijze van Google – simpelweg inloggen met je wachtwoord van bijvoorbeeld Signify om de Hue-lampen aan de Home-app te koppelen – kan de Homey of Homey Pro slimme apparaten in huis detecteren en ze direct aansturen. Zo hoef je dus je apparatuur niet aan de systemen van de fabrikant, zoals een Hue-bridge, te koppelen om ze met de telefoon of ander apparaat te bedienen.

Klinkt als een gouden oplossing en dat is het ook, maar dat heeft wel zijn redenen. Om de Homey-app te kunnen gebruiken – en dus alle smarthome-apparatuur daarin te bundelen – moet je een Homey of Homey Pro aanschaffen. Dit zijn kleine ronde apparaten die je bij je router plaatst. Met een ingestelde Homey kun je vervolgens slimme apparatuur in huis opsporen en bedienen. Dat de Homey's verbinding kunnen maken met slimme apparatuur, heeft te maken met connectiviteits-standaarden die de hubs ondersteunen, te benoemen: Zigbee, Z-Wave (Plus), 433 MHz, 868 MHz, Bluetooth LE en 2,4 GHz Wifi (802.11 b/g/n).

Eigenlijk zou je dus kunnen stellen dat Homey meer een apparaat is, dan een app. Toch is het een app die mogelijk ontzettend belangrijk is voor de toekomst van slimme apparatuur. Eenmaal als je een Homey in huis hebt, kun je namelijk alle Zigbee en Z-Wave hubs het huis uit smijten. Let wel, neem dat niet te letterlijk – je hebt de Hubs namelijk nog wel nodig om de apparaten te updaten. Bediening van al je slimme apparatuur kan echter voortaan via één app, de Homey-app.

Deze smarthome-apps mogen niet ontbreken op je telefoon

Bovenstaande uitleg over Homey is nog enigszins beperkt. Mocht je nog veel meer over Homey te weten willen komen, bezoek dan zeker de website van Homey en de aangesloten community. Na het lezen van dit stuk overtuigd van de kracht van een Homey? Goedkoop zijn ze helaas niet. Een Homey kost in Nederland namelijk 299 euro, en de Pro-versie kost zelfs 399 euro.

Andere apps die je nodig hebt

Wil je toch eigenlijk wel weten welke apps je straks moet installeren om je slimme apparatuur in te stellen? Bijna elke fabrikant biedt daarvoor een eigen app aan. Uitzondering op die regel zijn onder andere Bosch en Siemens, die dezelfde app gebruiken om de aanwezig apparatuur te bedienen. Je hebt deze apps vaak alleen nodig bij het installeren en updaten van de apparatuur. Het bedienen van slimme apparatuur kan vaak met overkoepelende platformen als Google Home of SmartThings.

1. Apps voor Hue (Signify)

Net Philips Hue-lampen aangeschaft of wil je oude lampen (opnieuw) instellen, dan kun je een van de onderstaande apps van Signify downloaden; Signify is het Nederlandse bedrijf dat Hue-lampen produceert onder de Philips-merknaam. Aanvullend op de officiële apps voor Philips Hue, vind je hieronder ook de Hue Essentials-app waarmee je lampen van onder andere Philips Hue en LIFX in één app kan bedienen.

Deze smarthome-apps mogen niet ontbreken op je telefoon
  • Download via deze link de Philips Hue-app, voor het bedienen van Hue-lampen die aan een Hue-bridge zijn verbonden  
  • Download via deze link de Philips Hue (Bluetooth)-app, voor het bedienen van Hue-lampen die zonder Zigbee kunnen werken  
  • Download via deze link de Philips Hue Sync-app, voor het synchroniseren van televisiebeelden met de Hue-lampen van Signify  
  • Download via deze link de Hue Essentials-app, die van toegevoegde waarde kan zijn bij het bedienen van Hue-lampen. Let wel, deze app is niet door Signify ontwikkeld
Philips Hue

Philips Hue

Met de Philips Hue-app kun je je slimme lampen eenvoudig en overzichtelijk bedienen. Of je nu Bluetooth of een Hue Bridge gebruikt met je verlichting, j ..
Philips Hue Sync

Philips Hue Sync

Op de IFA-beurs in oktober lanceerde Signify de Philips Hue Play HDMI-box, dat is een apparaat dat je met je televisie en een bridge verbindt om de kleuren o ..
Hue Essentials - Philips Hue & IKEA TRÅDFRI

Hue Essentials - Philips Hue & IKEA TRÅDFRI

Hue Essentials - Philips Hue & IKEA TRÅDFRI was geruime tijd als bèta te gebruiken maar is nu voor iedereen in de Play Store beschikbaa ..

2. Apps voor LIFX-verlichting

LIFX is verwikkeld in een concurrentiestrijd met Philips Hue en bracht daarvoor de afgelopen jaren een breed assortiment aan wifi-aangestuurde lampen en lichtstrips op de markt. Toevallig net een set lampen of lichtstrips van LIFX in huis gehaald? Gebruik dan onderstaande LIFX-app om ze in te stellen en eventuele handige opties te ontdekken. Van zodra je de lampen hebt ingesteld, kan de LIFX-app weer verwijderd worden – LIFX-lampen kunnen namelijk, net als lampen van Philips’ Hue-ecosysteem – met de Hue Essentials-app bediend worden.

Deze smarthome-apps mogen niet ontbreken op je telefoon
  • Download via deze link de LIFX-app, de officiële app van LIFX voor het bedienen en installeren van zijn slimme lampen  
  • Download via deze link de Hue Essentials-app, die van toegevoegde waarde kan zijn bij het bedienen van LIFX-lampen. Let wel, deze app is niet door LIFX ontwikkeld  
LIFX

LIFX

LIFX is een slimme ledlamp, waar je geen kabels of hub voor nodig hebt. Alles wat je nodig hebt is Wi-Fi, je Android-toestel en een LIFX lamp. &nbs ..

3. App voor WiZ-verlichting

Wil je je huis verslimmen, maar geen groot geld stukslaan op de lampen? Met het assortiment van WiZ moet dat mogelijk zijn. Saillant detail is dat de lampen van WiZ door dezelfde fabrikant worden ontwikkeld achter het Hue-assortiment: Signify. In tegenstelling tot de Hue-lampen, werken lampen van WiZ alleen via wifi. Het instellen en bedienen van de lampen kan via de WiZ-app in de Play Store.

Deze smarthome-apps mogen niet ontbreken op je telefoon
WiZ

WiZ

Intelligente verlichting eenvoudig gemaakt. Organiseer en bestuur je verlichting d.m.v. groepen binnen kamers, via Wi-Fi of op afstand via de cloud. Verbeter ..

4. Apps voor Innr-verlichting

Wat krijg je als je twee (slimme) ex-Philips managers bij elkaar steekt? Het Nederlandse Innr zal niet als eerste in je naar boven zijn gekomen, maar toch is dat het geval. Nadat het bedrijf in 2012 op de markt werd gebracht, kwam Innr vorig jaar écht op stoom. Het assortiment van Innr bestaat uit een lijn van wifi en Zigbee-lampen, (outdoor) spotjes en buitenverlichting. Innr-producten kunnen onder andere verbonden worden aan het Hue-ecosysteem, evenals aan Alexa, SmartThings en Homey. Via onderstaande apps kun je respectievelijk wifi en Zigbee-hardware bedienen. Let er dus op dat je de juiste app installeert.

Deze smarthome-apps mogen niet ontbreken op je telefoon

5. Apps voor Tuya-apparaten (o.a. Hema, Lidl en Action)

Hema, Action en Lidl kwamen het voorbije jaar geregeld in het nieuws vanwege de introductie van slimme apparatuur. Action lanceerde bijvoorbeeld zijn slimme deurbel voor nog geen 40 euro. Ook Hema en Lidl kwamen regelmatig met goedkope slimme producten op de proppen. Dan vraag je je natuurlijk af: hoe kan dat zo goedkoop? Maak kennis met Tuya. Het Chinese bedrijf verkoopt white-label producten – bedrijven als Action en Hema hoeven enkel de verpakking vorm te geven. Daarna kunnen producten direct de winkelschappen in; zelfs de app wordt voor winkeliers ontwikkeld. Dat resulteert in, zoals je hieronder ziet, zeer vergelijkbare (of dezelfde) apps.

Deze smarthome-apps mogen niet ontbreken op je telefoon
  • Download via deze link de Tuya Smart-app, die geschikt is voor het bedienen van Tuya-apparatuur in het algemeen  
  • Download via deze link de Hema Smart-app, die specifiek ontwikkeld is om Hema SMART-lampen te bedienen  
  • Download via deze link de Calex Smart-app, die ontwikkeld is om slimme lampen van het Nederlandse Calex te bedienen  
  • Download via deze link de LSC Smart Connect-app, die voor onder andere Action is ontwikkeld om zijn slimme lampen, camera en videodeurbel te bedienen  

6. App voor Nest-producten van Google

Geniet nog maar even van de Nest-app. Op termijn wordt de Nest-app vermoedelijk uit de Play Store verwijderd. Het instellen en bedienen van Nest-apparatuur verloopt dan via Google Home. Tot die tijd kun je onder andere je rookmelders bedienen vanuit de Nest-app, en beelden van je Nest IQ-camera's zijn eveneens via de Nest-app te bekijken. Net een Nest Wifi-systeem gekocht? Vergeet dan maar weer dat de Nest-app bestaat. Nest Wifi-systemen moeten namelijk via de Home-app worden geïnstalleerd.

Deze smarthome-apps mogen niet ontbreken op je telefoon
Nest

Nest

Officiële app voor Nest, waarmee onder andere de slimme thermostaat en beveiligingscamera's van het zusterbedrijf van Google mee kunnen worden bediend. ..

7. App voor Ring-videodeurbellen

Waarschijnlijk heb je de reclames over de Ring-videodeurbellen wel eens gezien. Als je een deurbel van Ring aansluit op de bijbehorende app, kun je namelijk direct met de personen die voor je deur staan communiceren. Handig als je bijvoorbeeld wil vragen of de pakketbezorger morgen nog eens terug wil komen als je buitenhuis werkt of net boodschappen aan het doen bent. Dat zijn acties die alleen mogelijk zijn met de applicatie van Ring. Via onderstaande link download je de applicatie uit de Google Play Store.

Deze smarthome-apps mogen niet ontbreken op je telefoon
Ring - Always Home

Ring - Always Home

Deze app hoort bij de Ring VIdeo Doorbell 2 en andere producten. Het laat je de camera bekijken en nieuwe producten instellen. Verder kun je de beltonen zelf ..

8. Apps voor slimme Netatmo-producten

Nog nooit van Netatmo gehoord? Geheel verrassend is dat niet. Het Franse bedrijf biedt weliswaar veel slimme producten aan op de Nederlandse markt – waaronder een slimme deurbel en slimme thermostaat – maar blijft qua marktaandeel ver achter marktleiders als Google of Ring. Toch heeft het bedrijf veel te bieden en met name de weerstations zijn noemenswaardig door het gemak wat de apparaten bieden in dagelijks gebruik. Haal je het gehele assortiment van Netatmo in huis, ruim dan alvast wat tijd in om onderstaande apps te ontdekken.

Deze smarthome-apps mogen niet ontbreken op je telefoon
  • Download via deze link de Netatmo Weather-app, die geschikt is voor het bedienen van het weerstation van Netatmo  
  • Download via deze link de Netatmo Security-app, die geschikt is voor het bedienen van je slimme deurbel en alarm van Netatmo  
  • Download via deze link de Netatmo Energy-app, die geschikt is voor het bedienen van je thermostaat en thermostaatkranen van Netatmo  
Netatmo Security

Netatmo Security

De Slimme Binnen- en Buitencamera’s beschermen uw eigendom en de Slimme Openingsmelders voor Deuren en Ramen zorgen voor extra veiligheid. Dan is er oo ..
Netatmo Weerstation

Netatmo Weerstation

Met de Netatmo-app kun je samen met het Netatmo-weerstation zelf voor weerman spelen. ..

9. Apps voor slimme Eufy-producten

Staat betaalbaarheid bovenaan je wensenlijstje voor slimme producten? Het assortiment van Eufy mag dan niet vergeten worden. Het bedrijf staat onder leiding van Anker, dat vooral bekend is van zijn opladers en met Eufy probeert door te breken in de smarthome-markt. Een van de producten die het bedrijf biedt, is een slimme deurbel die alle videobestanden lokaal opslaat. Zo hoef je dus geen abonnement af te sluiten om beelden van de camera terug te kijken en blijft alles werken in het geval dat je wifi-signaal wegvalt. Via onderstaande apps kun je de apparatuur bedienen.

Deze smarthome-apps mogen niet ontbreken op je telefoon
  • Download via deze link de Eufy Security-app, die geschikt is voor het bedienen van slimme camera's en deurbellen van Eufy
  • Download via deze link de EufyHome-app, die geschikt is voor het bedienen van robotstofzuigers, slimme lampen, slimme schakelaars en slimme stopcontacten van Eufy
  • Download via deze link de EufyLife-app, die geschikt is voor het verbinden met je slimme weegschaal van Eufy  
EufyLife - Eufy, Healthy Living Made Smart.

EufyLife - Eufy, Healthy Living Made Smart.

Met de EufyLife kan je verbonden apparaten van dit merk inzien en beheren, bijvoorbeeld slimme weegschalen. De app geeft je inzicht in trends zoals BMI en ve ..
Eufy Security

Eufy Security

Eufy Security-app geeft je controle over je slimme gateway, camera's en deursensoren inclusieflive video- en bewegingsdetectie-opnameservice om meteen d ..

10. App voor Velux-raambekleding

Wie had ooit gedacht dat zelfs onze dakramen en raambekleding deel zouden uitmaken van de race richting het volledig slimme (en zelfstandige) huis. Velux maakt het waar en laat zijn ramen met één klik bedienen. Naar je raam bewegen om hem handmatig open of dicht te slingeren is dus niet meer nodig. Degenen die slimme raambekleding aanschaffen van Velux, hoeven al helemaal nooit meer in de richting van hun raam te wandelen. Handig voor bijvoorbeeld dakramen die je niet met de hand kan aanraken, maar wel zou willen voorzien van raambekleding. Leef jij al in de toekomst van de (slimme) Nederlandse raampartijen? Installeer dan onderstaande app.

Deze smarthome-apps mogen niet ontbreken op je telefoon
  • Download via deze link de Velux Active-app, geschikt voor het bedienen van dakramen en raambekleding (van Velux)  
VELUX ACTIVE with NETATMO

VELUX ACTIVE with NETATMO

VELUX ACTIVE with NETATMO is de eerste smarthome automatische bediening van elektrische dakramen, raamdecoratie en rolluiken. Deze smart home oplossing zorgt ..

11. App voor Home Connect (Siemens en Bosch)

Een huis van de toekomst kan niet zonder slimme wasmachines, koelkasten en vaatwassers. Bosch en Siemens, onderdeel van hetzelfde overkoepelende bedrijven, brengen al jarenlang apparaten op de markt die verbonden kunnen worden via wifi. Op die manier kun je op afstand een was aanzetten of een kopje koffiezetten via een connected koffiezetapparaat. Of dat écht nodig is, laat ik graag aan jou over. Wat ik wel weet, is dat de apparatuur en benodigde technologie beschikbaar is en dat je de wasmachines, vaatwassers en koffiezetapparaten via de Home Connect-app kan bedienen. Deze app is onder andere geschikt voor machines van Bosch en Siemens.

Deze smarthome-apps mogen niet ontbreken op je telefoon

12. App voor slimme deursloten van Nuki

Wat zou je maar al te graag zien verdwijnen uit je broekzak(ken)? Sleutelbos(sen) is het eerste dat in mij opkomt en met slimme deursloten van Nuki begint dat langzamerhand het overwegen waard te worden. Nuki's slimme deurslot is ook nog eens zeer makkelijk in gebruik; je hoeft namelijk niet heel je slot te vervangen. In plaats daarvan kan je simpelweg de ‘ontgrendelaar’ van Nuki monteren op je deur, waarna je hem met de app kan bedienen – met acties als vergrendelen of ontgrendelen. Naast die standaardacties kun je ook extra digitale sleutels aanmaken, zodat anderen je huis met tijdelijke sleutels kunnen betreden. Handig als je bijvoorbeeld je huis verhuurt via Airbnb, of als je je huis laat onderhouden door vrienden en je niet per se sleutels wil afgeven.

Deze smarthome-apps mogen niet ontbreken op je telefoon
Nuki Smart Lock

Nuki Smart Lock

Het slimme slot van Nuki kan geïnstalleerd worden op alle Europese cilindersloten die in tegenstelling tot andere smart locks nooit vervangen of aangepa ..

13. App voor slimme producten van IKEA

Voor je het je afvraagt: nee, IKEA verkoopt niet alleen Billy-kasten of Symfonisk-speakers. Ze hebben namelijk ook een assortiment aan Trådfri-lampen en bedieningsknoppen, evenals rolgordijnen in de Fyrtur en Kadrilj-series. Voor het instellen van de lampen, rolgordijnen en bedieningsknoppen ben je aanwezen op de IKEA Home Smart-app, die je apparatuur per ruimte laat indelen en per ruimte een specifieke actie laat koppelen aan de apparatuur – bijvoorbeeld door lampen op bepaalde tijden de gewenste kleur aan te laten nemen. Hieronder kun je de IKEA Home Smart-app direct downloaden.

Deze smarthome-apps mogen niet ontbreken op je telefoon
IKEA Home smart

IKEA Home smart

De slimme verlichting en gordijnen van IKEA zijn toegankelijk via je telefoon of tablet met deze app. Je kan dimmen, uitschakelen, inschakelen, kleuren ..

14. App voor Roomba-robotstofzuigers van iRobot

Zelf stofzuigen mag anno 2021 wel tot het verleden tijd behoren. Robotstofzuigers worden alsmaar slimmer, bijvoorbeeld door plattegronden van je huis te vormen, of handiger door de stofzak in de robotstofzuiger automatisch te legen als een stofzuigbeurt is afgelopen. Toch zal je robots nog het een en ander moeten leren. Welke kamers moet de robotstofzuiger bijvoorbeeld stofzuigen; en met welke frequentie en op welk tijdstip moet dit gebeuren? Zie jij het zitten om je huis te laten stofzuigen door een Roomba van iRobot en heb je er een op het oog? Ontdek dan alvast de iRobot Home-app.

Deze smarthome-apps mogen niet ontbreken op je telefoon
iRobot HOME

iRobot HOME

Gebruik de iRobot HOME-app om reinigingscycli op elk gewenst moment te plannen, starten, pauzeren of annuleren, waar je ook bent. Deze app is compatibel ..

Welke handige smarthome-apps of apps van fabrikanten hebben wij volgens jou nog gemist voor dit artikel? Laat je stem zeker horen in de reacties onderaan dit artikel en wellicht vullen wij dit artikel aan met de ontbrekende pareltjes.

Heb je tips of ideeën?

Deze week is het themaweek op Androidworld en die staat in het teken van smarthome voor beginners. Je kan van alles van ons verwachten op het gebied van Android en smarthome. Van apps tot wificamera's, van tips tot handige hacks. In het zijmenu aan de rechterzijde en ook op deze pagina op Androidworld vind je alle artikelen van deze themaweek. Zo heb je alle tips eenvoudig bij de hand.

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan dat ook!

Wil je op de hoogte blijven over onze themaweken? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk