Wear OS krijgt hulp van aartsvijand Apple | Androidworld.nl
 

Wear OS krijgt hulp van aartsvijand Apple

| door Laura Jenny

Google heeft voor het verbeteren van Wear OS de hulp ingeschakeld van Masimo, een bedrijf dat groot is in wearables en dan vooral de biosensoren die allerlei zaken meten over bijvoorbeeld je bloeddruk.

Masimo

Masimo is een bekend bedrijf door de ruzie die het heeft met Apple. Het zorgde er eigenhandig voor dat de Apple Watch in de Verenigde Staten geen bloedzuurstofgehalte mag meten: het doet hiermee namelijk inbreuk op een patent dat nog tot 2028 geldig is. Echter staat Masimo er zo te zien wel voor open om met anderen samen te werken en zijn expertise te delen.

Masimo werkt met Google en Qualcomm samen om Wear OS-smartwatches een upgrade te geven. Hoe precies, dat is afwachten, maar Masimo heeft duidelijk patenten die interessant zijn. Het zou in ieder geval een platform maken waarbij zijn tech wordt geïmplementeerd in de smartwatch-chip van Qualcomm en in de software Wear OS. “We zien het als een manier om mensen accurate monitoring te bieden. We zien dat mensen dat graag willen, onder andere op slaapapneu-informatie te krijgen en slaap sowieso goed te kunnen bijhouden.”

Wear OS

Masimo’s tech is medisch goedgekeurd en dat maakt dat er veel vertrouwen is in de biosensoren van het merk. Dit zijn goedkeuringen die veel smartwatches met bloedzuurstofsensoren niet hebben. Tegelijkertijd blijft het een feit dat je altijd naar een medisch professional moet gaan als je horloge iets vreemds opmerkt. Je kunt er bij misschien Masimo eerder vanuit gaan dat de metingen kloppen.

Tegelijkertijd werkt Masimo ook een eigen Wear OS-smartwatch die Freedom heet. Daar is echter nog weinig over bekend. Plus: als Wear OS-wearables straks ook Masimo-tech hebben dan zijn zij waarschijnlijk net zo accuraat en medisch goedgekeurd.

Spannende tijden dus, maar in ieder geval iets positiefs voor Wear OS. Nu de batterijduur nog.

Wat is voor jou een belangrijke sensor op je smartwatch? Deel het in de reacties .

Gerelateerde artikelen

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen